Contact ons

Nieuwsbrief

M

Aanmelden Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf u dan hier in voor onze nieuwsbrief

XPO huurt 60.000 m² Built to Suit DC op Trade Port Noord Venlo

oktober 14, 2016

xpo-venloTILBURG 14 oktober 2016 –  Prologis is gestart met de bouw van een 60.000 m² built-to-suit warehouse voor XPO Logistics op Trade Port Noord in Venlo.

Venlo is een van de locaties in de Benelux waar een sterke vraag is naar distributiecentra van hoge kwaliteit. Prologis kan in Venlo XPO Logistics A-klasse distributiefaciliteiten aanbieden die bovendien opgeschaald kunnen worden om aan de groei van klanten te voldoen.

‘De beschikbaarheid van moderne distributieruimte is schaars in Nederland en zeker in Venlo. Met Prologis kunnen we onze huidige activiteiten voor onze klanten uitbreiden op een locatie waar de vraag sterk is toegenomen vanwege de slimme infrastructuur, toegankelijkheid en beschikbaarheid van grond’, zegt Mauro Ungheretti, managing director Nederland–België–Duitsland van XPO Logistics.

De distributiefaciliteit, DC 7, is gelegen aan Green Port Lane en zal halverwege 2017 worden opgeleverd. Het gebouw beschikt straks over LED-verlichting en heeft al het Breaam-certificaat ‘zeer goed’ meegekregen. Prologis bezit momenteel zes distributiefaciliteiten in Venlo. De ontwikkeling van DC7 zal de omvang van de portefeuille van Prologis in Venlo vergroten van 180.000 naar 250.000 m².

Prologis werd voor de overeenkomst geadviseerd door JLL, DTZ, CBRE en Loyens & Loeff. In de Benelux is Prologis per 30 juni 2016 eigenaar van ruim 1,9 mln m² aan logistiek vastgoed.

INDUSTRIAL real estate partners adviseerde XPO Logistics bij deze transactie.

Aanmelden Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf u dan hier in voor onze nieuwsbrief