Contact ons

Nieuwsbrief

M

Aanmelden Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf u dan hier in voor onze nieuwsbrief

Wederom een sterke stijging in opname logistiek vastgoed

februari 20, 2018

SCHIPHOL 19 februari 2018 – Niet eerder in Nederland werd in een jaar zoveel logistiek vastgoed opgenomen als in 2017. Gemeten in gebouwen vanaf 5.000 vierkante meter lag de opname met 1,84 miljoen vierkante meter 18 procent boven het niveau van 2016, dat historisch gezien ook al een topjaar was.

Dit blijkt uit het net uitgekomen research rapport “LOGISTICS REAL ESTATE, Dutch Market Report 2018”, uitgebracht door INDUSTRIAL real estate partners. Het makelaarskantoor, dat gespecialiseerd is in de markt voor industrieel en logistiek vastgoed en vanuit 3 kantoren actief is in Nederland, registreert jaarlijks alle gebruikers- en beleggingstransacties in dit segment.

Opvallend was het grote aantal speculatieve ontwikkelingen in 2017. Grote distributiecentra werden zonder aanwezigheid van huurder ontwikkeld en gekocht door beleggers, onder andere  in Born, Hoofddorp, Schiphol, Moerdijk, Nieuwegein, Roosendaal, Schiphol, Tiel, Tilburg en Vianen.

Het totale beleggingsvolume in logistiek vastgoed steeg met 30% ten opzichte van 2016 tot een ongekend niveau van 1,31 miljard euro. Door de grote interesse van de beleggers daalden de aanvangsrendementen tot onder de 5% voor core product op A1 locaties.

Het complete rapport is te downloaden via deze link: Report LOGISTICS REAL ESTATE_Dutch Market Report 2018

 

Aanmelden Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf u dan hier in voor onze nieuwsbrief