Contact ons

Nieuwsbrief

M

Aanmelden Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf u dan hier in voor onze nieuwsbrief

Topcon huurt 4.700 m² op Dutch Tech Campus Zoetermeer

november 13, 2019

Rotterdam 13 november 2019 – Topcon heeft een meerjarige huurovereenkomst gesloten voor de huur van een nieuw te ontwikkelen distributiecentrum op de Dutch Tech Campus in Zoetermeer.

Topcon is als high-tech bedrijf sinds de jaren zeventig gevestigd in de regio Rotterdam.  Op de nieuwe locatie, kan Topcon op de groeiende logistieke en bijbehorende infrastructurele uitdagingen beter inspelen. Daarnaast is het aanwezige ecosysteem van technologiebedrijven en onderwijs op de campus interessant om verdere verbindingen in de regio aan te gaan.

Het nieuw te ontwikkelen distributiecentrum omvat circa 3.350 m² bedrijfsruimte, circa 1.000 m² kantoorruimte, circa 336 m² mezzanine en 30 parkeerplaatsen en is eigendom van PingProperties Siemens Tech Campus Fund N.V.

Dutch Tech Campus ligt in het hart van de Randstad, langs de snelweg A12 in Zoetermeer. Met een omvang van maar liefst 130.000 m², huisvest Dutch Tech Campus uiteenlopende succesvolle technologiebedrijven zoals Siemens en Teleplan. Verspreid over 10 gebouwen omvat de campus in totaal 42.412 m² kantoorruimte en hoogwaardige bedrijfs- en productieruimte. Daarnaast heeft de locatie een ontwikkelpotentie van 36.000 m² en wordt het overkoepelende gebied omgevormd tot Dutch Innovation Park, waar Dutch Tech Campus onderdeel van is net als de Dutch Innovation Factory (DIF).

Cushman&Wakefield adviseerde begeleidde Topcon bij de locatiekeuze en de totstandkoming van de huurovereenkomst in samenwerking met HVG Law. Technische ondersteuning voor Topcon werd verzorgd door het Project & Development Services team van Cushman & Wakefield.

Ping Properties is in deze transactie geadviseerd door INDUSTRIAL real estate partners (commercieel), Florent (juridisch) en CBRE (beheer). De oplevering van het gebouw staat gepland voor eind 2020 en wordt uitgevoerd door bouwbedrijf Aan de Stegge.

Aanmelden Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf u dan hier in voor onze nieuwsbrief