Contact ons

Nieuwsbrief

M

Aanmelden Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf u dan hier in voor onze nieuwsbrief

Standard Life koopt 38.000 m² logistiek vastgoed op Fokker Logistics Park

juli 15, 2016

AMSTERDAM  15 juli 2016 – Standard Life Investments heeft het logistieke gebouw Fokker 7 gekocht en een overeenkomst getekend voor de aankoop van het naastgelegen identieke gebouw Fokker 8 op Fokker Logistics Park, nabij luchthaven Schiphol.

De totale omvang betreft 37.756 m² en 224 parkeerplaatsen. Het zijn wereldwijd de eerste logistieke gebouwen die ontwikkeld worden conform de duurzame ‘Cradle to Cradle®’ filosofie van de Amerikaanse architect William McDonough en chemicus Michael Braungart.

Van de onlangs opgeleverde 18.878 m² van Fokker 7 is 5.650 m² verhuurd aan VOC Logistics – een logistiek dienstverlener gespecialiseerd in luchtvracht van en naar Azië. Op Fokker 7 wordt binnenkort een 3000 m² groot zonnepark gerealiseerd. De oplevering van het tweede gebouw, Fokker 8, staat gepland voor medio 2017. De totale verhuurbare oppervlakte van dit pand is 18.878 m² en 103 parkeerplaatsen.

Fokker Logistics Park is een 39-hectare logistieke site gerealiseerd door Anthony Fokker Business Park C.V., een joint venture tussen Delta Development Group, VolkerWessels en Reggeborgh Groep.

Daniel McHugh, hoofd van de Continental European Real Estate, Standard Life Investments, merkte op: “Deze eerste klas acquisities weerspiegelen onze strategie om de belangrijkste activa te verwerven in kernmarkten met een huurrisico, om een aantrekkelijk risico-gecorrigeerd rendement op te leveren. We zijn ervan overtuigd dat de logistieke sector in Nederland goed blijft presteren met als extra voordeel het duurzame karakter van deze logistieke gebouwen.”

Standard Life Investments werd geadviseerd door Loyens & Loeff, Royal Haskoning DHV en DTZ Zadelhoff.

De verkoper werd geadviseerd door Lexence en INDUSTRIAL real estate partners.

De resterende eenheden worden namens Standard Life Investments verhuurd door INDUSTRIAL real estate partners en DTZ Zadelhoff

Aanmelden Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf u dan hier in voor onze nieuwsbrief