Contact ons

Nieuwsbrief

M

Aanmelden Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf u dan hier in voor onze nieuwsbrief

Satellogic huurt nieuw gebouw in Berkel en Rodenrijs

april 22, 2022

Rotterdam, 22 april 2022.

Satellogic, een wereldwijd productie- en databedrijf voor aardobservatie-satellieten, heeft een huurovereenkomst gesloten voor een nieuw ontwikkeld bedrijfsgebouw aan de Edisonstraat 3 in Berkel en Rodenrijs, op bedrijventerrein Oudeland. In dit gebouw zullen zij hun grootste satellietproductiefaciliteit tot nu toe opzetten.

De bouw van het pand wordt momenteel voltooid, waarna de faciliteit zal worden uitgerust met ultramoderne productie-, integratie- en testapparatuur. De productie van satellieten zal in het tweede kwartaal van 2022 van start gaan. Wanneer in het derde kwartaal van 2023 de volledige productiecapaciteit van de fabriek wordt benut, zullen er 25 satellieten per kwartaal worden opgeleverd.

Het gebouw, dat ca. 4.900 m² bedrijfsruimte en ca. 400 m² kantoorruimte omvat, werd speculatief ontwikkeld door Cabot Properties en is met deze transactie vóór oplevering verhuurd.

Satellogic werd bij haar komst naar Nederland op diverse vlakken bijgestaan door Innovation Quarter en werd in het aanhuurtraject commercieel begeleid door Wilgenrijk. Verhuurder Cabot Properties werd geadviseerd door INDUSTRIAL real estate partners in collegiale samenwerking met Ooms Makelaars Bedrijfshuisvesting.

Aanmelden Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf u dan hier in voor onze nieuwsbrief