Contact ons

Nieuwsbrief

M

Aanmelden Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf u dan hier in voor onze nieuwsbrief

Montea en Built to Build ontwikkelen ruim 20.000 m² voor NSK in Tilburg

juni 17, 2016


1896_VGL_NSK_HRTilburg, 15 juni 2016 – Montea en Built to Build maakten gisteren na beurs de ondertekening van een huurovereenkomst bekend met NSK European Distribution Centre. De partners zullen een nieuw distributiecentrum op maat ontwikkelen van ca 17.300 m² opslagruimte, 1.900 m² kantoren en een mezzanine van 1.900 m² op de logistieke zone Vossenberg West, te Tilburg.

NSK is één van ’s werelds toonaangevende producenten van lagers, lineairtechniek en stuurinrichting systemen. NSK is reeds 15 jaar aanwezig op industrieterrein Kraaiven in Tilburg. Op basis van de gestage groei van de activiteiten is beslist om een grotere locatie te zoeken binnen de logistieke hotspot Tilburg. In samenwerking met Montea en Built to Build (BTB) zal op Industrieterrein Vossenberg het nieuwe EDC gerealiseerd worden. NSK zal het gebouw bij oplevering huren voor een minimale periode van 10 jaar.

BTB heeft middels een selectieprocedure, begeleid door INDUSTRIAL real estate partners, een huuraanbieding gedaan voor de ontwikkeling en realisatie van dit distributiecentrum aan NSK en zal haar logistieke kennis inbrengen voor de ontwikkeling op maat (build-to-suit). In dit project zal BTB opnieuw samenwerken met Bouwbedrijf Van der Heijden. Voor de ontwikkeling van verschillende logistieke centra (onder andere Loven Estate Tilburg, Muldershof Nijmegen, Siberië I en II te Venlo) hebben BTB en Van der Heijden reeds eerder samengewerkt.

Montea zal de ontwikkeling, onder de gebruikelijke opschortende voorwaarden, verwerven bij de oplevering van het gebouw. De werken zullen na het bekomen van de omgevingsvergunning worden opgestart en het nieuwe build-to-suit project zal naar verwachting tegen het derde kwartaal van 2017 operationeel zijn.

NSK werd in deze transactie geadviseerd door INDUSTRIAL real estate partners

Aanmelden Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf u dan hier in voor onze nieuwsbrief