Contact ons

Nieuwsbrief

M

Aanmelden Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf u dan hier in voor onze nieuwsbrief

Logistiek Vastgoed presteerde wederom uitstekend in 2015

februari 11, 2016

De markt voor industrieel en logistiek vastgoed heeft wederom zeer goed gepresteerd in 2015. Dit blijkt uit het door INDUSTRIAL real estate partners uitgebrachte “Industrial and Logistics real estate Dutch Market Report”. Met een totale opname van 1,64 miljoen m² in 2015 registreert men een groei van ruim 30% ten opzichte van 2014. Het overgrote deel van deze opname had betrekking op het segment logistiek vastgoed.

De groei van de opname in logistiek vastgoed werd met name veroorzaakt door het toenemend aantal Build to Suit projecten. Grote ontwikkelingen werden gerealiseerd voor XPO Logistics, PVH Tommy Hilfiger, Primark en Dobotex. Het zwaartepunt van deze ontwikkelingen lag in de Brabant regio.

Ook het beleggingsvolume in logistiek vastgoed steeg met 20% tot een niveau van 1 miljard euro. De aankoop van de Eurindustrial Portefeuille door IDI Gazely was met 110 miljoen euro de grootste beleggingstransactie in 2015. Kenmerkend waren de scherpe rendementen die betaald werden voor de grade A producten, tot onder de 6% bruto aanvangsrendement.

Via onderstaande link kunt het gehele marktrapport downloaden.

Download ons marktrapport

Aanmelden Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf u dan hier in voor onze nieuwsbrief