Contact ons

Nieuwsbrief

M

Aanmelden Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf u dan hier in voor onze nieuwsbrief

Logistiek vastgoed Corona-resistent in 2020

maart 15, 2021

SCHIPHOL 15 maart 2021 – De opname van logistiek vastgoed in Nederland is in 2020 slechts beperkt gedaald, terwijl de beleggingsmarkt wederom een record brak.

Dit blijkt uit het zojuist verschenen research rapport “LOGISTICS REAL ESTATE, Dutch Market Report 2021”, uitgebracht door INDUSTRIAL real estate partners. Het makelaarskantoor, dat als enige in Nederland gespecialiseerd is in de markt voor logistiek en industrieel vastgoed en vanuit 3 kantoren actief is, registreert samen met Bak Property Research jaarlijks alle gebruikers- en beleggingstransacties in dit segment.

De totale opname bedroeg 3 miljoen m², 10% minder dan in 2019. De regio Rotterdam/Haaglanden noteerde wederom de hoogste opname, mede geholpen door een grote verhuurtransactie op de Maasvlakte. Net als in 2019 betrof het merendeel van de opname nieuwbouw. Het aanbod nam toe, vooral bij bestaande gebouwen. Desondanks stegen de huurniveaus van high-end gebouwen.

Binnen de opname in het nieuwbouwsegment valt op dat het aandeel build-to-suits sterk is afgenomen, terwijl het aandeel speculatieve ontwikkelingen sterk groeide. Speculatief ontwikkelen van logistiek vastgoed blijkt ook in 2020 weer – grotendeels – succesvol te zijn geweest.

Logistiek vastgoed is zo mogelijk nog gewilder geworden als investeringscategorie. Het beleggingsvolume bedroeg € 3,245 miljard, wederom een record. Prime yields hebben de grens van 4% doorbroken.

Het complete rapport is te downloaden via deze link: Industrial-Dutch-Market-Report-2021

Aanmelden Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf u dan hier in voor onze nieuwsbrief