Contact ons

Nieuwsbrief

M

Aanmelden Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf u dan hier in voor onze nieuwsbrief

Intergamma en Montea realiseren duurzaam distributiecentrum van ca 95.000 m²

maart 9, 2023

Tilburg, 9 maart 2023 – Montea, ontwikkelend belegger in logistiek vastgoed, en Intergamma, marktleider in de Benelux met bouwmarkten Gamma en Karwei, tekenden een overeenkomst voor de ontwikkeling van een nieuw distributiecentrum van ca 95.000 m² op het voormalige terrein van de oude Glasfabriek op De Kellen in Tiel. Het gebouw zal behoren tot de 10% meest duurzame nieuwbouwontwikkelingen, met een BREEAM Excellent certificering.

Voor het nieuwe distributiecentrum wordt geen nieuwe locatie ontwikkeld, maar wordt schaarse ruimte hergebruikt. Op de plek waar tot 2015 de AGC Glasfabriek gevestigd was, verrijst tien jaar later dit duurzame distributiecentrum. Door de consolidatie van 4 vestigingen in 1 groot distributiecentrum zal de efficiëntie toenemen. Er zal minder ruimte worden gebruikt en het totaal aantal verkeersbewegingen zal afnemen.

Het distributiecentrum krijgt geen gasaansluiting en de 22.000 geplande zonnepanelen zullen naar verwachting circa 9.000 MWh aan stroom leveren per jaar. Dit is vergelijkbaar met de hoeveelheid energie die 3.600 huishoudens gemiddeld gebruiken per jaar. Ook worden de mogelijkheden onderzocht om de door de zonnepanelen opgewekte energie op te slaan in batterijen om deze energie vervolgens optimaal te kunnen benutten. Er wordt ook nadrukkelijk aandacht besteed aan milieu-impact, waterverbruik en afval bij de ontwikkeling van het distributiecentrum.

Intergamma en Montea sluiten een langjarige huurovereenkomst af van 15 jaar onder de gebruikelijke voorbehouden. De totale additionele investering bovenop de actuele  grondwaarde bedraagt circa € 68,25 miljoen en het verwachte aanvangsrendement zal bij oplevering minimaal 6,25% bedragen.

Deze transactie werd begeleid door INDUSTRIAL real estate partners.

Aanmelden Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf u dan hier in voor onze nieuwsbrief