Contact ons

Nieuwsbrief

M

Aanmelden Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf u dan hier in voor onze nieuwsbrief

INDUSTRIAL real estate partners nieuwkomer op plek 59 in top 101 makelaars

april 25, 2014

AMSTERDAM – INDUSTRIAL real estate partners bereikt in haar 2e jaar plek 59 in Top 101 Makelaars, het jaarlijkse onderzoek van PropertyNL. De basis van dit onderzoek wordt gevormd door 10.000 transacties die in 2013 plaatsvonden.

Twee jaar geleden zijn ze begonnen, en dit jaar staan ze voor het eerst in de Top101 Makelaars, op plek 59 . Voor Rob Mutsaerts, Jasper Kiestra, Marcel Hoekstra en Bart Schraven van INDUSTRIAL real estate partners was 2012 het opstartjaar, maar in 2013 hebben ze de eerste deals kunnen doen. Zij bemiddelden onder andere bij de aankoop van een bouwterrein van 8.000 m² voor de Kweker aan de Hornweg in Amsterdam, Menlo die 9.500 m2 huurde op Schiphol, Hulshoff opslag & archivering die 9300 m2 in de Amsterdamse Haven en Multi Bazaar die 7.700 huurde in Doemere in Almere. Het zijn allemaal deals in de markt voor industrieel en logistiek vastgoed. Marcel Hoekstra: ‘Dat is waar we ons 100% op focussen.’

Rob Mutsaerts is de enige van de vier partners die niet van DTZ Zadelhoff afkomstig is. Hij was hiervoor partner van Schipholland Makelaars, een makelaardij die zich concentreert op de regio Schiphol. Mutsaerts: ‘Ik wilde echter landelijk gaan werken.’ Schraven heeft bij DTZ gewerkt voordat hijzelf vanuit Tilburg Palzuid Vastgoed oprichtte. Marcel Hoekstra en Jasper Kiestra werkten beiden bij DTZ Zadelhoff Amsterdam, waarbij Hoekstra leiding gaf aan de afdeling Industrial Agency.

Hoekstra: We delen de visie, dat een sterke focus op de landelijke markt voor industrieel en logistiek vastgoed een belangrijke en interessante toevoeging is in de Nederlandse vastgoedmarkt. Er is specifieke kennis en een groot netwerk vereist en daar beschikken wij over.

Inmiddels is de logistieke en industriële vastgoedmarkt een volwaardige sector geworden binnen het vastgoed. INDUSTRIAL is nu één van de weinige niche kantoren die dit segment landelijk bedient. Met kantoren in Amsterdam, Tilburg en Rotterdam zijn de logistieke hotspots gedekt.

De heren zijn het kantoor begonnen op het diepste punt van de markt. Een wel overwogen risico dat goed lijkt uit te pakken. Mutsaerts: “De gebruikersmarkt begint langzaam aan te trekken en dat resulteert in een toename van het transactievolume. De beleggingsmarkt kent een stevige groei de laatste 2 jaar, met name door buitenlandse investeerders” Momenteel werkt INDUSTRIAL aan 3 grootschalige beleggingsverkopen.

Voor een nadere toelichting: neem contact op met INDUSTRIAL real estate partners, 088 989 98 98 of kijk op industrial.nl.

 

Aanmelden Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf u dan hier in voor onze nieuwsbrief