Contact ons

Nieuwsbrief

M

Aanmelden Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf u dan hier in voor onze nieuwsbrief

Hebo Maritiem verwerft scheepswerf van Damen Shipyards in Rotterdam Pernis

april 21, 2020

Rotterdam, 21 april 2020 – Hebo Maritiem service heeft een scheepswerf, inclusief water en opstallen gekocht van Damen Shipyards in Rotterdam Pernis. De werf, was sinds 1997 eigendom van Damen en betrof de voormalig scheepswerf van Van Niehuis & Van den Berg.

De totale locatie omvat ruim 9 hectare terrein, 12 hectare water, 860 meter glooiing, tien steigers met lengtes tot 280 meter, diverse ligplaatsen voor droogdokken en diverse opstallen, die deels verhuurd zijn.

De koper zal de locatie gaan optimaliseren, doorontwikkelen en exploiteren, waarbij in samenspraak met het Havenbedrijf Rotterdam ruim een derde van de locatie de komende 10 jaar duurzaam zal worden herontwikkeld.

Om de locatie beter te kunnen bereiken komen er nieuwe verbindingen met de waterbus en watertaxi. Ook komen er walstroomfaciliteiten en oplaadpunten op zonne-energie voor elektrische vaartuigen en projecten die bijdragen aan het inzamelen van plastic, olieverwijdering en incidentenbestrijding.

Damen Shipyards is bij de verkoop van het terrein commercieel geadviseerd door Cushman en Wakefield, in collegiale samenwerking met INDUSTRIAL real estate partners. Koper is geadviseerd door Briq Real Estate.

Aanmelden Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf u dan hier in voor onze nieuwsbrief