Contact ons

Nieuwsbrief

M

Aanmelden Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf u dan hier in voor onze nieuwsbrief

GVT Group of Logistics opent 2e barge teminal in Tilburg

mei 29, 2013

GVT Group of Logistics (GVT) is een unieke synchromodale vervoerder over weg, water en rail. GVT exploiteert sinds 1998 binnenvaart container terminal “Barge Terminal Tilburg” en sinds 2004 de railterminals in Tilburg en Eindhoven.

Om de verbinding met de Rotterdamse haven verder uit te breiden heeft GVT een tweede barge terminal aangelegd op het nieuwe bedrijven-terrein Vossenberg West II in Tilburg. Hiermee heeft één van de belangrijkste logistieke locaties van Nederland een directe verbinding over water met de Rotterdamse haven.

Aan de nieuwe barge terminal zullen categorie IV schepen met een capaciteit van 150 TEU aan kunnen meren. Een enorme sprong voorwaarts, waarmee Barge Terminal Tilburg de draaischijffunctie van de Tilburgse logistieke hotspot een extra impuls geeft.

Naast de barge terminals in Tilburg beschikt GVT over een railterminal, Railport Brabant. Railport Brabant is een belangrijke multimodale schakel die spoorvervoer tussen Tilburg en vele Europese bestemmingen mogelijk maakt.

Er bestaat een dagelijkse treinconnectie tussen Tilburg en Rotterdam en 2 keer per week tussen Tilburg en Bratislava (via Wels). Samen met Barge Terminal Tilburg vormt Railport Brabant een trimodaal cluster dat garant staat voor maximale flexibiliteit en vervoerszekerheid.
Kantoor Tilburg van INDUSTRIAL real estate partners geeft geïnteresseerden graag een nadere toelichting op de logistieke ontwikkelingen in de regio.

Aanmelden Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf u dan hier in voor onze nieuwsbrief