Contact ons

Nieuwsbrief

M

Aanmelden Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf u dan hier in voor onze nieuwsbrief

Groei opname logistiek vastgoed vlakt af, beleggingsmarkt blijft sterk

maart 13, 2020

SCHIPHOL 13 maart 2020 – De opname van logistiek vastgoed in Nederland in 2019 lag met 3,2 miljoen vierkante meter op ongeveer hetzelfde niveau als in 2018. De beleggingsmarkt groeide wederom sterk door.

Dit blijkt uit het net uitgekomen research rapport “LOGISTICS REAL ESTATE, Dutch Market Report 2020”, uitgebracht door INDUSTRIAL real estate partners. Het makelaarskantoor, dat als enige in Nederland gespecialiseerd is in de markt voor logistiek en industrieel vastgoed en vanuit 3 kantoren actief is, registreert samen met Bak Property Research jaarlijks alle gebruikers- en beleggingstransacties in dit segment.

Waarschijnlijk voor het eerst was de opname in de regio Rotterdam/Haaglanden het hoogst, als gevolg van een aantal grootschalige nieuwbouwontwikkelingen in de regio Bleiswijk/Waddinxveen en Rotterdam. Het aanbod is voor het eerst in zes jaar toegenomen, mede als gevolg van een sterke groei van het aantal ontwikkelingen waarbij nog niet op voorhand een huurder bekend is.

In het rapport wordt overigens speciale aandacht geschonken aan de verhuur van ontwikkelingen die worden gestart zonder voorafgaande huurovereenkomst. Deze verhuur is in 2019 in het algemeen succesvol verlopen, al zijn er verschillen tussen regio’s.

Het totale beleggingsvolume in logistiek vastgoed steeg met 31 procent tot EUR 3 miljard en heeft daarmee wederom een record bereikt. Door de grote interesse van de beleggers benaderen de prime yields inmiddels 4 procent.

Het complete rapport is te downloaden via deze link: Logistics Real Estate Dutch Market Report 2020 – Industrial Real Estate Partners

Aanmelden Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf u dan hier in voor onze nieuwsbrief