Contact ons

Nieuwsbrief

M

Aanmelden Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf u dan hier in voor onze nieuwsbrief

Gramercy verwerft 2 distributiecentra in Tiel en Amsterdam

oktober 6, 2016

AMSTERDAM 5 oktober 2016 – Gramercy Property Europe heeft twee logistieke gebouwen in Nederland verworven van Internos Global Investors, in Tiel en in de haven van Amsterdam. De transactie omvat in totaal circa 30.000 m² en het investeringsvolume € 18 mln.

img_0004-blurredimg_8350

 

 

 

 

 

 

 

Dit is de 14e transactie van het fonds gedurende de afgelopen 12 maanden. Gramercy Property Europe richt zich op het verwerven van single tenant commercieel onroerend goed, dat op de lange termijn stabiele inkomsten voor de investeerders genereert. De distributiecentra in Tiel en Amsterdam zijn beide gebouwd in 2006 en de gemiddelde huurtermijn is 7,2 jaar.

In Tiel heeft Gramercy het distributiecentrum van modeketen H&M gekocht, een pand met 20.600 m² logistieke ruimte en 1.260 m² kantoorruimte. Het huurcontract loopt tot 2040, met een break-optie in 2022. Het DC aan Lingewei 6 op het bedrijvenpark Medel is H&M’s belangrijkste Nederlandse distributiehub en ligt aan de snelweg A15. Op Medel zijn ook internationale bedrijven als Kühne & Nagel, DHL en PostNL gevestigd.

Het pand in Amsterdam op het Atlas Business Park is voor negen jaar verhuurd aan Hulshoff Group en omvat 9.000 m² met 435 m² extra kantoorruimte. Hulshoff bestaat sinds 1935 en is actief op het gebied van projectverhuizing, archiefbeheer en digitalisering. Het gebouw aan de Casablancaweg 11 (tweede foto) werd in 2013 aangehuurd ter uitbreiding van de opslag- en distributiecapaciteit. Atlas Business Park ligt in de haven van Amsterdam en biedt ook ruimte aan bedrijven als DSV, G-Star en DPD.

Michael Heal, managing director van Gramercy Europe: “Deze assets bevinden zich op sterke logistieke knooppunten met een bewezen vraag van huurders, hetgeen op de lange termijn cash flow oplevert voor het fonds.”

Gramercy Property Europe is een dochter van Gramercy Property Trust, een wereldwijd opererende investment en asset manager gespecialiseerd in single tenant logistiek en kantoorvastgoed. Het fonds Gramercy Property Europe heeft € 645 mln geïnvesteerd, met name in Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Scandinavië.

Gramery werd bij deze transactie juridisch begeleid door Houthoff Buruma

Internos Global Investors werd bij deze transactie commercieel bijgestaan door INDUSTRIAL real estate partners, juridisch door Allen&Overy en het Property Management was in handen van JLL.

 

 

 

Aanmelden Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf u dan hier in voor onze nieuwsbrief