Contact ons

Nieuwsbrief

M

Aanmelden Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf u dan hier in voor onze nieuwsbrief

Eerste C2C distributiecentrum op Schiphol geopend

mei 31, 2016

boom plantenSCHIPHOL 31 mei 2016 – Op Schiphol is vorige week donderdag het eerste Cradle to Cradle logistieke distributiecentrum Fokker 7 officieel geopend. Daarnaast is het startsein gegeven voor de start bouw van de laatste fase nieuwbouw op het Fokker Logistics Park van Anthony Fokker Business Park CV (AFBP CV).

Het betreft de bouw van de logistieke gebouwen Fokker 5 en Fokker 8. Fokker 7 en 8 zijn wereldwijd het eerste logistieke gebouwen waar de Cradle to Cradle filosofie van de de Amerikaanse architect William McDonough en de Duitse scheikundige Michael Braungart wordt toegepast, zowel voor de infrastructuur als voor het gebouw.

Fokker 7 is gerealiseerd en gedeeltelijk verhuurd aan VOC Logistics. De bouwvoorbereiding van het naastgelegen vergelijkbare gebouw Fokker 8 (26.270 m² warehouse, 1800 m² mezzanine / ‘value added services’ ruimte en 1650 m² kantoor) is gestart. Na de bouwvak wordt gestart met het heiwerk. De oplevering van Fokker 8 is gepland voor Q3 2017. Het ontwerp van beide gebouwen, Fokker 7|8, is van OPL Architecten uit Utrecht.

Fokker 5 is een kleinschaliger zelfstandig logistiek gebouw (1912 m² warehouse en 175 m² kantoor) waar de ervaring en diverse Cradle to Cradle maatregelen uit het project Fokker 7|8 terug komen. Het heiwerk is gestart. Conform planning wordt het gebouw Q4 2016 opgeleverd. Ontwerp is van Houdijk Architecten uit Vlaardingen.

Een greep uit de maatregelen die bij de projecten zijn toegepast:
– beplanting voor geluidsdemping;
– windwering;
– biodiversiteit en CO2 zuivering
– innovatieve CO2 zuiverende verharding door toepassing van olivijn en reflectie door toepassing anorthosiet;
– gezonde bouwmaterialen en groen in het gebouw;
– design for disassembly;
– hergebuik slooppuin;
– eigen buffercapaciteit van regenwater;
– efficiënte LED verlichting en verwarmingssystemen.

De verhuur van beide gebouwen is in handen van INDUSTRIAL real estate partners.

Op de foto John Nederstigt, wethouder duurzaamheid gemeente Haarlemmermeer (l) en Coert Zachariasse, CEO Delta Development Group.

 

Fokker 7+8 exterieur stpt01_2014-07-01_LR

 

 

Aanmelden Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf u dan hier in voor onze nieuwsbrief