Contact ons

Nieuwsbrief

M

Aanmelden Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf u dan hier in voor onze nieuwsbrief

Delta Development Group ontwikkelt 16.000 m² voor Sandvik op Harnasch Polder

juni 3, 2020

Rotterdam 3 juni 2020 – Met het tekenen van de erfpachtcontracten door de gemeente Midden-Delfland en Delta Development Group, is de officiële start gegeven voor de bouw van het logistieke centrum van Sandvik op het bedrijventerrein HarnaschPolder. Het gebouw zal als European Distribution Centre een belangrijke schakel zijn in de supply chain van Sandvik. Het pand wordt ontwikkeld door Delta Development Group in partnerschap met European Logistics Real Estate Partners (ELREP) dat ondersteund wordt door Pacific Investments.

Het duurzaam gebouwde logistieke gebouw heeft een vloeroppervlak van 15.730 m² en 105 parkeerplaatsen. Op het dak worden 10.000 m² aan zonnepanelen geplaatst. Het wordt uitgerust met hoogwaardige geautomatiseerde orderpicking systemen en zal werkgelegenheid bieden aan circa 180 medewerkers. Sandvik AB heeft een lange termijn overeenkomst afgesloten voor het pand. Het zal als European Distribution Centre een cruciale schakel zijn in de supply chain van Sandvik.

Het pand wordt ontwikkeld volgens de circulaire cradle-to-cradle principes en sluit daardoor perfect aan bij de filosofie van Sandvik om duurzaamheid te integreren in al hun activiteiten. Het gebouw is ontworpen door OPL architecten en wordt gebouwd volgens Delta’s Next Generation Logistics concept. Daarin worden functionaliteit, human centered design, hoogwaardige technologie en circulariteit zodanig geïntegreerd dat het pand voldoet een de hoogste eisen van functionaliteit, productiviteit en duurzaamheid. Om die duurzaamheid te waarborgen én omdat Delta en ELREP waarde hechten aan langdurige wederzijds gunstige relaties met hun partners, blijven partijen als asset manager en investment manager verantwoordelijk voor het pand.

Sandvik is bij deze transactie geadviseerd door INDUSTRIAL real estate partners.

De oplevering van het gebouw staat gepland voor het voorjaar van 2021, de bouw is in handen van Systabo, onderdeel van Volker Wessels.

 

 

 

 

 

Aanmelden Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf u dan hier in voor onze nieuwsbrief