Contact ons

Nieuwsbrief

M

Aanmelden Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf u dan hier in voor onze nieuwsbrief

Delin start de herontwikkeling van 20.000 m² distributiecentrum voor Albert Heijn

april 17, 2019

Amsterdam 17 april 2019 – Delin Capital Asset Management (“Delin”) heeft de vergunning verkregen voor het distributiecentrum dat het op het Atlaspark in de haven van Amsterdam voor supermarktketen Albert Heijn zal gaan herontwikkelen. Hiermee is het startschot gegeven voor de herontwikkeling en uitbreiding van het distributiecentrum ter grootte van 20.000 m² waarbij de oplevering voorzien is in het vierde kwartaal 2019. Albert Heijn zal dit zogenoemde Home Shop Center (HSC) inzetten voor de thuisbezorging van boodschappen in de regio Amsterdam.

Het bestaande logistieke pand is gelegen aan de Beiraweg en maakt deel uit van het Delin Amsterdam Park in de haven van Amsterdam.

De belangrijkste aanpassingen welke Delin voor Albert Heijn gaat realiseren zijn de aanleg van laad- en losfaciliteiten voor trucks en bestelbusjes waarbij de inhoud van de trucks snel en efficiënt naar de bestelbusjes kan worden overgeladen. De volledige mezzanine van ca. 2.000 m² wordt omgebouwd tot kantoorruimte waarbij tevens een nieuwe hoofdentree wordt voorzien. Op het dak van het volledige warehouse van 40.000 m² worden PV-panelen geplaatst. Om de bereikbaarheid van het complex te optimaliseren wordt er een nieuwe toegangsweg naar het distributiecentrum aangelegd door het Havenbedrijf van Amsterdam.

Op het aangrenzende terrein van ca. 12.000 m² zal een parkeergarage van meerdere verdiepingen worden gerealiseerd voor 500 personenauto’s. Het terrein naast de parkeergarage wordt een parkeerfaciliteit voor een 200-tal bestelbusjes inclusief elektrische oplaadpunten.

Voor het ontwerp ging Delin in zee met Wubben.Chan architecten, voor de realisatie van de bouw wordt samengewerkt met De Vries en Verburg

In deze transactie werd Albert Heijn geadviseerd door XOProperty Partners.

Delin werd geadviseerd door INDUSTRIAL real estate partners in collegiale samenwerking met Cushman & Wakefield.

 

 

Aanmelden Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf u dan hier in voor onze nieuwsbrief