Contact ons

Nieuwsbrief

M

Aanmelden Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf u dan hier in voor onze nieuwsbrief

RESEARCH RAPPORT: Beleggingsmarkt voor Logistiek vastgoed stijgt naar record hoogte

januari 30, 2015

Industrial_Factsheet_DutchMarket2015_V1

Amsterdam 2 februari 2015 – Het beleggingsvolume in Industrieel en Logistiek vastgoed bereikte in 2014 een record hoogte. Er werd voor bijna € 840 miljoen geïnvesteerd, ruim 70% meer dan in 2013. Het waren wederom de buitenlandse investeerders die grote aankopen deden in dit vastgoedsegment.

Dit blijkt uit het research rapport van INDUSTRIAL real estate partners dat begin dit jaar uitkwam. Het makelaarskantoor werkt vanuit 3 kantoren op landelijke schaal en is gespecialiseerd in Industrieel en Logistiek vastgoed.

Door de grote interesse van investeerders in logistiek vastgoed namen de geëiste bruto aanvangsrendement af. Voor grootschalige projecten met lange huurcontracten op A locaties tenderen de bruto aanvangsrendement naar 7% of soms zelfs net iets lager.

Ook was er in 2014 veel interesse in grootschalige pakketten met Multi Let Light Industrial gebouwen. In dit segment werd voor meer dan € 300 miljoen geïnvesteerd, waarbij de geëiste rendementen wel een stuk hoger lagen dan op logistiek vastgoed. Ook hier bestond met name veel interesse bij buitenlandse investeerders.

Ook de gebruikers kant is in het researchrapport uitgelicht. De totale opname in 2014 in Industrieel en Logistiek vastgoed was 1,2 miljoen m², circa 8% minder dan in 2013. De opname in logistiek vastgoed bleef met 900.000 m² op een gelijk niveau met 2013. Met name de regio West en Midden Brabant presteerden het best, met aansprekende transacties met Tesla, Coolblue en Forever21.

Alle informatie is terug te vinden het research rapport van INDUSTRIAL real estate partners op.

 

Klik hier om het rapport te downloaden

 

Aanmelden Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf u dan hier in voor onze nieuwsbrief