Contact ons

Nieuwsbrief

M

Aanmelden Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf u dan hier in voor onze nieuwsbrief

Arvato Benelux huurt distributiecentrum van 41.400 m² in Venlo van Rockspring

mei 15, 2017

Tilburg 15 mei 2017 – Logistiek dienstverlener Arvato  Benelux heeft een huurcontract getekend voor het gehele recent opgeleverde distributie centrum aan de John Hicksstraat 21 – 23 te Venlo. Het gebouw bestaat uit 38.016 m² warehouse,  2.409 m² mezzanine en 974 m² kantoorruimte.

Het distributiecentrum, genaamd Tredium Logistics Warehouse is verhuurd in opdracht van het PanEuropean PLP fonds van Rockspring. Arvato is een internationale logistieke dienstverlener met 70.000 medewerkers actief in 40 landen en is een volle dochter van de Duitse onderneming Bertelsmann.

De bouw van het magazijn begon in maart 2016, kort nadat Rockspring de site had gekocht. Het is conform planning in november vorig jaar voltooid en heeft een Breeam Very Good certificaat ontvangen. De ontwikkeling vergde een investering van € 22 mln.

Venlo is één van de logistieke hotspots van Europa, dicht bij de Duitse en Belgische grenzen en biedt directe toegang tot een uitgebreid snelwegnetwerk. De Noordzeehavens van Amsterdam, Rotterdam en Antwerpen, evenals de internationale luchthavens van Maastricht, Düsseldorf, Amsterdam en Eindhoven liggen ook dichtbij Venlo.

Flavio Casero, partner bij Rockspring en fund manager van PanEuropean: “Het veiligstellen van een huurder van dit kaliber getuigt van de kwaliteit van het gebouw dat we hebben gerealiseerd. We zijn erg blij om Arvato te mogen verwelkomen bij Tredium Logistics. Het pand past perfect bij PanEuropean’s kernstrategie.” De portefeuille van het fonds heeft nu een waarde van € 500 mln, met 55% belegd in de detailhandel en 45% in kantoren en logistiek.

INDUSTRIAL real estate partners bracht deze transactie namens verhuurder tot stand.

Aanmelden Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf u dan hier in voor onze nieuwsbrief